Norges mest komplette strømmetjeneste gir deg det du trenger av underholdning, på ett sted. For å gjøre valget enkelt for deg, har Strim samlet et lite utvalg av de mange legendariske filmene som har klatret helt til topps hos den eldste og største filmdatabasen i verden: IMDb.

«Her»
Viaplay
IMDb-score: 8 av 10

Joaquin Phoenix blir hyllet verden over for sine kraftfulle og uforglemmelige skuespillerprestasjoner. Sist for sin tolkning av Jokeren –  som også resulterte i en Oscar. Ikke desto mindre er det mange som undrer seg over hvorfor han ikke vant filmhistoriens gjeveste pris for sin rolle i Spike Jonze sin «Her» fra 2013. Fortellingen om en asosial mann som snakker seg gjennom egen kjærlighetssorg med det kunstig intelligente OS 1-operativsystemet Samantha (Scarlett Johansson), har smeltet harde filmkritikers hjerter verden over. Se den hos Strim.

«Lilja 4 ever»
HBO Nordic
IMDb-score: 7.8 av 10

En smertefull, men viktig film. Solid score hos IMDb, og nærmest enstemmig vedtatt som obligatorisk pensum. Scenen der Lilja stiller seg på midten av en bro over E18 før skjermen går i sort, må være et av filmhistoriens vondeste øyeblikk. “Aldri har jeg i sterkere grad fått følelsen av et jetfly som kjører inn i brystet mitt, på jakt etter å knuse alt som er der inne”, hevdet Montages i 2002. Har du sansen for temmelige dystre dramaer á la Requiem for a Dream, er dette filmen for deg. 

«Forrest Gump»
HBO Nordic
IMDb-score: 8.8 av 10

Den gigantiske filmsuksessen med Tom Hanks i hovedrollen vant hele seks Oscar i 1994, og har siden blitt “alles” favorittfilm. Historien om den enkle mannen med det store hjertet fra en småby i Alabama, har rørt millioner av mennesker – og står igjen som en ekte filmklassiker. Det er en grunn til at fraser som “Run, Forrest, Run!” er blitt et begrep på folkemunne. Perfekt familiefilm!

Se Strims filmutvalg her. 

«James Bond: GoldenEye»
Viaplay
IMDb-score: 7.7 av 10

Pierce Brosnan gjør sterk debut som agent 007 når han må redde verden fra den tidligere og farlige agenten Alec Trevelyan (Sean Bean), som har stjålet og kontrollerer et topphemmelig romvåpen kalt GoldenEye. Den beste 007-filmen gjennom tidene, ifølge The Guardian. Og solid karakterscore på IMDb. GoldenEye kan dessuten skilte med en av filmseriens beste tittelmelodier, som er fremført av selveste Tina Turner.

«Hereditary»
Viaplay
IMDb-score: 7.3 av 10

Skrekk er en sjanger det er vanskelig å bli klok på, men de virkelig gode skrekkfilmene er vanskelig å glemme. Med et stjernelag av skuespillere og en klassisk skrekkhistorie med sjokkerende vendinger har Hereditary snodd seg inn i mange skrekkhjerter. Det er spesielt én scene man aldri glemmer, men den må du nesten se selv, om du tør. At en skrekkfilm har klart å sanke en så høy poengsum blant raffinerte filmelskere, er dessuten en bragd i seg selv.

«En kongelig affære»
IMDb-score: 7.5 av 10
HBO Nordic

Historien om den tyske legen, den vakre dronningen og den ustabile kongen Christian VII er en fartsfylt historietime, et pikant trekantdrama og et gripende tidsbilde av Danmark på 1700-tallet. Tyskeren og opplysningsmennesket som blir kongens livlege og nære venn – og som innleder en affære med kona hans og endevender det politiske liv, er glimrende godt fortalt, eksemplarisk i sin detaljrikdom og ikke minst veldig spennende.

Med et abonnement hos Strim får du tilgang på alt av innhold fra HBO Nordic, Viaplay og Paramount, i tillegg til de største norske TV-kanalene.  Les mer og bli abonnent nå!