For noen kan kanskje tanken på en mobilklokke spesielt utviklet for barn fortone seg som litt uvant.

Det er som det skal være. Vi skal være forsiktig med å dytte på barna våre altfor mange teknologiske duppeditter.

De nyvinningene som vinner fram er imidlertid dem som ikke begrenser barnas hverdag, men som snarere øker friheten til hele familien.

Mobilklokken Xplora har helt enkle og grunnleggende funksjoner som gir løsninger på situasjoner som tidligere har vært innskrenkende for barnets utfoldelse og lek.

Her er noen situasjoner der en mobilklokke redder dagen:

1. Når uhellet er ute: På lekeplassen, i akebakken, på fotballbanen eller i skogen. I løpet av en uke er barn ofte alene uten tilsyn fra voksne – og slik skal det være!

Likevel kan uhellet fort være ute. Med brukket fot i ulendt og kanskje ukjent terreng, har barnet en mulighet til å få raskt kontakt med voksne. Mobilklokken har også egen innebygd SOS-funksjon for prekære situasjoner.

2. Alene til skolen: Skolestart kan være en utfordring på mange måter, og på et tidspunkt må barna begynne å gå til skolen alene. Mange skoleveier kan føles utrygge og med en sanntid oppdatering av hvor barnet befinner seg, kan man være trygge på at man finner veien.

Det er også egen varslingsfunksjon for når barnet har ankommet skolen som kan være grei i starten.

3. På vift i store folkemengder: Lørdagsturen til sentrum eller ferieturen til en europeisk storby kan fort bli hektisk i travle og uoversiktlige gater med mange folk. Med en mobilklokke kan man senke skuldrene og nyte turen fremfor å konstant være på vakt.

4. Gå aldri glipp av en avtale igjen: Hukommelse er en lunefull ting og avtaler glemmes fort – både av barn og voksne. Med den innebygde avtalefunksjonen holder klokken barnet oppdatert på hvor det må innfinne seg til gitte tidspunkter.

Begrepet «for sen til middag» kan snart være en saga blott!

5. Alltid beredt: Mange barn har i dag egne mobiltelefoner. Disse legges i sekker, i vesker, i lommer eller glemmes hos venner og på lekeplasser. Det kan ta lang tid før man får kontakt med hverandre, selv om begge har mobiltelefon.

Med en mobilklokke har man alltid beskjedene umiddelbart tilgjengelig rundt håndleddet. En mobilklokke har også batteri med lengre levetid enn en gjennomsnittlig mobiltelefon.

6. Uvedkommende ingen adgang: Legg inn hvilke personer som får lov til å kontakte ditt barn. Dette gir også en trygghet på at ingen fremmede kan kommunisere med barna via mobilklokken.

7. Læring blir underholdende: En mobilklokke er en morsom gadget som innbyr til læring. Barn langt opp i skolealder har i dag problemer med å lære seg klokka.

I et samfunn der tidsklemma stadig presser hardere er effektiv disponering av tid et redskap for å oppnå mer frihet og innholdsrike dager.

Bestill Xplora her!

 

8. Besøke slektninger: De fleste har familie, slekt og venner i samme by, men likevel litt for langt unna til at man bare kan rusle bort alene. Noen ganger kan det være litt skummelt å ta bussen alene til en ukjent kant av byen, med mange fremmede mennesker.

Med en mobilklokke kan både foreldre og slekt følge barnets ferd i kollektivnettet og lett holde kontakten dersom noe uforutsett skulle hende.

9. Mer ansvar – større handlingsrom: Med en mobilklokke kan man lettere og tryggere gi barnet mer ansvar for sin egen hverdag. Dette kan styrke både egenart og karakter, og bygge selvbilde og mestringsfølelse.

Med mestring kommer selvtilliten, og oppgaver man før så på som uoverkommelige er kanskje ikke det lengre.

10. På bassengkanten: Med GPSens funksjoner kan man sette på en varsling når barna nærmer seg såkalte «forbudte soner», som foreldrene selv setter. Det som i utgangspunktet kan virke som en overvåkende og restriktiv funksjon, kan i gitte situasjoner gi mer frihet og trygghet i form av at man har kontroll på at barna ikke nærmer seg områder som kan være til fare for helse, liv og sikkerhet. Når ungene sprader rundt på Syden-hotellet og bassengområdet alene, for eksempel.

11. På fjellet: Påsken står for tur og storfamilier legger ut på strabasiøse ferder over vinterkledde fjell. Noen ganger kan det være vanskelig nok å tråkke seg gjennom upreparerte løyper selv, om man ikke skal holde en ungeflokk i tøylene i tillegg.

Med en mobilklokke kan man ta litt forskjellige rutevalg uten at man må avtale spesifikt. Med innebygd nødanrop-funksjon kan man også føle seg litt tryggere på at hjelpen er nærmere dersom man skulle bli utsatt for snøskred eller andre uhell og skader.

12. Betente situasjoner: Mange plages dessverre med mobbing på skolevei, i friminutt og skoletid. Med en mobilklokke kan barnet selv aktivere samtalefunksjonen eller sende melding om at man vil bli oppringt. Dette kan være til hjelp i situasjoner der barnet føler seg truet eller ønsker å dokumentere overfor foreldre hva som hender.

13. På trening og piano: De fleste barn har meget aktive hverdager der de skal fraktes til og fra treninger og andre aktiviteter. Noen ganger går det ikke helt som planlagt. En trening kan bli avlyst eller pianolæreren er syk.

14. Avkoblet sosiale medier: Mobilklokken har en begrenset nettfunksjon, som gjør at barna ikke har så lett tilgang på nettets avkroker, som de ville hatt med en vanlig mobiltelefon.  Tid som barnet kan bruke på lek og fysisk aktivitet fremfor skjermbruk.

15. Take-away: Dagen har vært ekstra lang der retningsløs og hjernedød møtevirksomhet har tatt knekken på den siste motivasjonen du hadde spart opp til å lage middag. Du kryper ned i sofaen og vet at barna er på vei hjem og forventer at middagen står klar. Du vet også at ungene har gatekjøkkenet liggende på skoleveien. Hvor fristende er det ikke nå å sende meldingen: «Kjøp med pizza på veien»? Med en mobil-klokke er den drømmen nærmere enn du tror!

 

Bestill Xplora her!