Enkelte har det bare – en av disse stemmene du aldri glemmer.

Og påfallende mange av de siste årenes virkelig store vokalmagikere er unge briter som skjuler et drøyt talent bak en tilsynelatende ordinær fasade – fra Adele til George Ezra og Rag‘n’Bone Man.

Si hei til det ferskeste medlemmet i denne eksklusive klubben: 26 år gamle Tom Walker, som står klar for å ta over verden med vakker musikk og egenartet vokal. Og nå er det endelig Norges tur til å bedre kjent med den stigende stjernen.

Lyden av 2018

BBCs årlige kåring over hvilke artister de spår vil få sitt gjennombrudd i løpet av året som kommer, pleier som regel å treffe rimelig godt. I år er det vår egen Sigrid som troner aller øverst på BBCs Sound of 2018, men Tom Walker blir også trukket fram som en av stemmene som vil definere popåret.

BBC kaller musikken hans “vanskelig å kategorisere”:

– Han beskriver den som “en blanding av hiphop, en liten del blues, litt pop med en dæsj reggae”, men det som binder det hele sammen er Walkers ektefølte, jordnære historiefortelling på sanger som “Just You and I” og den Naughty Boy-produserte singelen “Heartland”.

Manchester-artisten trekker selv fram konserten på en av fjorårets store festivaler som et av høydepunktene så langt i karrieren.

– Å spille på Glastonbury var en enorm ære. Jeg har dratt dit i noen år nå, så det var helt vilt å stå på scenen der.

Hitlåt med mørke undertoner

En ypperlig inngang til Tom Walkers univers er den dramatiske singelen “Leave The Light On”, som nylig fant veien til NRK P3s spillelister – og beveger seg oppover en rekke av Europas hitlister i skrivende stund.

Her viser han fram den voldsomme musikalske spennvidden han er i besittelse av, med et ømt og nært vers som eksploderer i et massivt refreng.

I et ferskt intervju med MTV forklarer Tom at sangen, som inneholder tekstlinjene “if you carry on abusing, you’ll be robbed from us/ I refuse to lose another friend to drugs”, er inspirert av en trøblete periode i livet til en nær venn.

– En av vennene mine befant seg på et virkelig mørkt sted på det tidspunktet. Det er trolig den mest ekte sangen jeg har skrevet.

I tiden som kommer vil Tom Walker kunne oppleves live på flere norske TV-programmer, noe som garantert vil sikre ham nye fans her til lands.

Det er egentlig bare å lære seg sangene hans først som sist.