Det er skammelig varmt i Oslo om dagen. Det er vidunderlig deilig, men skrottene våre tåler varmen særs dårlig. Etter tre-fire kalddusjer pipler fortsatt svetten fra pannebrasken. Det er viktig å avkjøle seg, og derfor er det perfekt med deilig iskrem.

Derfor har vi plukket ut tre desserter der du kan bruke håndverks-iskrem fra Evas Datter!

Evas Datter er laget av Vågåis, en liten iskremfabrikk i Vågå. Du finner iskremene deres i Meny-butikker over hele landet. Dersom du bor i Oslo-området kan du også bestille på nett og få isen levert på døren. Hvor digg er ikke det?

Iskremsandwich

Akkurat som med brødskiver er det endeløst av kombinasjoner du kan dytte mellom «skivene». Evas Datter har noen helsprøe kombinasjoner som passer enhver sære brødskive-preferanse, men en evig klassiker er sjokoladevarianten.

Loco Coco Chocolato er en vegansk iskrem med loco mengder sjokolade. Matbloggeren Vanilla & Bean har en oppskrift på superenkle veganske sandwich-kjeks. Fyll midten med en god porsjon med Evas Datters iskrem.

Andre smaker som kan passe til lunsj-sandwich er for eksempel Salty Surprise med salt karamell, Matcha Madness med matcha og brownies eller Ludicrous De-Licorice med lakris, lime og habanero.

Her har du en oppskrift fra Godt.no på mer nøytrale kjeks.

Leskende dessert

Visste du at vi har faktisk en biologisk egenskap som gjør at vi nesten alltid har plass til dessert? Ifølge HuffPost  er «dessertmage» er faktisk et faktum! Nøkkelen ligger i sukkeret. Dette gjør at magesekken blir avslappet, og dermed får plass til mer godsaker i påsan.

Sorbet er en fruktis og Evas Datter har laget noen varianter som imiterer velkjente cocktails, men uten alkoholen. Denne desserten er derfor såre enkel å lage og kun noen få ingredienser ved siden av:

Very Berry Virgin Daiquiri er en sorbet inspirert av den klassiske drinken strawberry daiquiri. Plukk ut noen gode kuler med sorbet og pynt med ferske, norske jordbær.

Måhitover er en sorbet av lime og mynte, akkurat som cocktailen mojito. Rasp litt limeskall og ha litt ekstra mynte over. Nytes best mens du får litt farge på balkongen.

Pass on Passion er ikke en sorbet, men laget på kokosmelkbase. Den inneholder pasjonsfrukt og er derfor mer enn kvalifisert for en enkel og fruktig dessert. Denne kan toppes med ekstra pasjonsfrukt eller annen sitrusfrukt.

Alle disse tre er veganske og er derfor noe alle gjestene dine kan nyte, uten at det er kompromiss i smak og tekstur.

Det finnes også alternativer som ikke nødvendigvis er leskende, men heller fullverdige desserter. Evas Datter har også en iskrem som heter Birthday Cake, som inneholder marsipan, jordbær og sukkerbrød. Det er altså en marsipankake i iskremform. Say Cheese inneholder digestive-kjeks og sitron, og er en slags ostekake. Nytes gjerne sammen med en kaffekopp.

Kake med is

Det finnes mange måter å lage eplekake på, og det tar ikke nødvendigvis hele kvelden. Denne oppskriften fra Apéritif tar for eksempel kun en snau halvtime.

Eplekake har den samme egenskapen som svarte sko: Det passer til alt! Derfor foreslår vi at du kombinerer eplekaken med Evas Datters Salty Surprise med salt karamell eller Big Coffee Mucho Mocca med kaffe og sjokolade.

Og når det kommer til sjokolade er det fint lite som slår brownies med iskrem. Du kan for eksempel bruke denne oppskriften. Matcha Madness inneholder både matcha og browniebiter, en ypperlig kombinasjon sammen med en varm browniebit. Her anbefaler vi også Salty Surprise for en slags snickersis-variant.

Fikk du lyst på digg iskrem? Du finner Evas Datters iskrem i Meny-butikker over hele landet. Bor du i Oslo og omegn kan du bestille på nett og få varene levert på døren.