Diamantbesatte gullsmykker, armbånd, øredobber og ringer? Don’t mind if I do!

Men SPEAR-kolleksjonen handler om så mye mer enn utseendet.

Den målbevisste spydspissen

Forestill deg en spydspiss som suser bortover, uten å etterlate seg mer enn etterdønningene av lyden i det den farer forbi øret. Den har et mål, og stopper ikke før den treffer det.

Før i tiden ble spydspisser brukt til å jakte, og de var helt nødvendige for å fange maten menneskene trengte for å overleve. Men disse var også kostbare, og du kastet ikke en spydspiss uten å vite hvor du ville den skulle lande. Det er nettopp dette SPEAR-kolleksjonen til Langaard symboliserer.

– Smykkene er laget for fokuserte og målbevisste kvinner, forteller Conrad jr. entusiastisk. Han er andre generasjons Langaard, og driver forretningen Juvelér Langaard sammen med sin far, Conrad sr.

Vi befinner oss i butikken familien har drevet i over 35 år. I et lite rom, til venstre når du går inn døren, eller slusen, som den også kalles. Den er det ikke alle som kan finne ut av.

– Vi hadde vel rekord denne helgen, med åtte japanere inne i slusen, som trykket på alle knapper de kunne finne, sier han lattermildt.

Det er ikke alle som er vant til en slik inngangsdør. Men så er det ikke alle gullsmeder som selger smykker, ringer, armbånd og ørepynt med en prislapp som kan tilsvare flere årslønner for den gjennomsnittlige nordmann heller. Og reiser verden rundt for å finne de aller beste og mest eksklusive diamantene. Derfor er Langaard kanskje heller ikke et velkjent navn for alle og enhver.

– Det er jo nettopp derfor vi nå lanserer SPEAR-kolleksjonen, for at flere skal kunne få muligheten til å bruke smykkene våre, sier han. For med priser som starter rett under tre tusen kroner, er det jo faktisk noe mange kan unne seg.

Her kan du se hele SPEAR by Langaard-kolleksjonen.

Øredobber og kjeder fra SPEAR-kolleksjonen.

Tør å pynte deg i hverdagen

Foran oss på bordet ligger det smykker i både hvitt, gult og roségull. Noen av dem er prydet med små diamanter. Conrad jr. løfter møysommelig opp ett og ett smykke. Han ber meg strekke ut hånden, og jeg må innrømme at som en 27 år gammel journalist banker hjertet litt ekstra når jeg får på meg en 18 karats ring i hvitt gull, dekket av små diamanter.

– Det er viktig å komme inn og prøve smykkene, sier han.

Kolleksjonen er utviklet for å ha på seg både til hverdags og fest, men Conrad jr. har sett seg lei på uttrykket «hverdagssmykker».

– Det heter jo tross alt ørepynt, som betyr at du skal tørre å pynte deg litt i hverdagen. Jeg synes det er så gøy når kvinner tar på seg rød leppestift eller bruker høye hæler på en tirsdag. Det viser forskjellighet, og skaper glede, fasinasjon og beundring, sier Conrad jr.

Den nye SPEAR-kolleksjonen har en avslappet, men eksklusiv følelse.

Han sammenlikner det med å bare bruke fargerike klær om sommeren.

– Folk sier jo «nå kommer sommeren, så da er det på tide å dra frem noen farger», jeg skjønner ikke greia. Det er jo på høsten og vinterhalvåret vi trenger farger! Ser jeg en kvinne som går på andre siden av gaten i turkis kjole så tenker jeg «wow, kult!». Jeg elsker det! Hun skiller seg ut, hun bærer det og hun står for det. Det er gøy, sier han.

Det var også denne holdningen som gjorde at de utviklet SPEAR-kolleksjonen. Den er designet for å passe alle, og sprite opp et hvert antrekk. Enten du er klassisk og konservativ, eller rocka og røff.

Bertine Zetlitz med smykker fra SPEAR-kolleksjonen. Foto: Agnete Brun

Conrad jr. illustrerer et eksempel med ringene. Alt handler om hvordan du styler den sammen med resten av deg selv. Det er det som avgjør hvordan uttrykket blir.

– Du kan sette den ringen med diamanter i hvitt gull på lillefingeren til en pen, klassisk og konservativ jente. Eller så kan du sette den i gult gull på langfingeren til en mer rocka kvinne, sier han.

SPEAR Double Ring.

Designet med mål for øye

Det handler om symbolikk, og om å tørre og vise omverdenen hvem du er på innsiden. Det er kvinnene som våger dette SPEAR-kolleksjonen er designet for. Hun som tør å være litt utradisjonell i smykkebruken eller ha på seg en frekk neglelakk.

Et utvalg av smykker fra SPEAR by Langaard.

– Jeg ser for meg at kvinnen som bruker disse smykkene er målbevisst, kvalitetsbevisst og sporty. Hun er selvsikker og individualistisk i stilen på en kul måte, sier Conrad jr. Kvinnene som bærer denne kolleksjonen setter et fotavtrykk der de er. Det er derfor Langaard har utviklet den slik de har gjort. Han tar opp armringen i gult gull.

– For eksempel har vi laget to versjoner av denne. Den ene armringen har et kjede igjennom seg, mens den andre har spydspissen sittende på enden. Da blir den litt hardere i uttrykket, sier han.

Armbånd med kjede fra SPEAR i polert hvitt gull.

– Hun er kanskje utadvendt, og ikke minst; hun har ambisjoner, legger han til. For Conrad jr. handler det å ha ambisjoner ikke kun om å bestige Mount Everest eller å bli toppleder i Apple. Det kan like gjerne være å bli den beste mammaen i verden.

– Det spiller ingen rolle hva det er. Det handler om å ønske noe og om å bli god på det, sier han. Om å sette seg et mål, og følge det. Akkurat som å kaste en spydspiss. Eller å bære den, i form av et 18 karats gullsmykke, belagt med små diamanter.

Se hele SPEAR by Langaard-kolleksjonen her.

SPEAR Double Ring i flere varianter og SPEAR Single Ring i gult gull med diamanter.