Toppbilde: Melkøya Snøhvit, Øyvind Hagen/Statoil.

Nord-konferansen er en viktig møteplass for ledere og beslutningstakere i de blå næringene. I løpet av to dager skal representanter fra olje og gass, havbruk og maritim sektor holde spennende foredrag om forretningsmuligheter og verdiskaping i områdene i nord.

Teknologi, bærekraft, og spennende fremtidsplaner står på agendaen under årets konferanse i Harstad den 5. og 6. november. Dette året vil det også være en møtebørs hvor man får en unik sjanse til å møte innkjøpere fra de største selskapene i Nord-Norge!

Vil sette Tromsø på kartet

Roar Karlsen kjenner Tromsø som sin egen baklomme. Han er daglig leder i Maritim Sveiseservice AS og har jobbet i denne industrien siden 1978. Under årets Nord-konferanse vil han sette Tromsø på kartet.

– Nå må vi tørre å satse. Alt ligger til rette, sier Karlsen.

Selskapet tar for seg alt fra maritim havbruk til sveising. Referanselisten er lang og de har blant annet vært en bidragsyter i byggingen av Tromsøs mange kjente hoteller, som Pingvinhotellet, Scandic Ishavshotell og Scandic Grand Hotel.

– Denne konferansen er møteplassen som fokuserer på korte og langsiktige verdiskapinger og forretningsmuligheter i Nord-Norge og nordområdene, og derfor er det viktig at vi som driver næring i nord er tilstede.

Milan Markovic fra Sealab vil være tilstede å snakke om digitalisering av fiskeoppdrett. 

Karlsen understreker at det er to grunner til at han reiser til Harstad: erfaring og nettverk. Ikke minst de uformelle, gode samtalene etter foredragene med både kjente og ukjente.

– Deling av kunnskap og erfaringer på slike konferanser gjør meg også til en bedre leder, sier Karlsen.

For øyeblikket har han åtte mann i sving med et prosjekt for utbygging av en vindmøllepark på Kvitfjell i Tromsø. De står for logistikken og tar imot varene som kommer i havn.

Roar Karlsen er daglig leder i Maritim Sveiseservice AS og han vil fremme mulighetene for utvikling i Tromsø. Foto: Maritim Sveiseservice AS / Maritim-sveis.no.

Industrivekst, bærekraft og ringvirkninger er temaer som vil bli diskutert under konferansen i Harstad. Karlsen mener det er viktig for folk som jobber i næringene å få med seg synergiene av samtalene rundt disse temaene.

Han snakker varmt om hvordan bevisstheten til befolkningen har endret seg drastisk i løpet av de siste 40 årene med tanke på klima og bærekraft.

– Den yngre generasjonen er helt fantastisk, de setter krav til oss oppe i årene til å klare å omstille oss fra det gamle tankesettet. Dette er bra! sier Karlsen.

– Jeg gleder meg masse til konferansen, man får et innblikk i kulturene hos de forskjellige næringene og ikke minst en god miks av folk som tenker annerledes.

Han sier videre at næringene er avhengige av arenaer som dette for å lære av hverandre.

– Skal du overleve som industri må man utveksle erfaringer på tvers av forskjellige næringer.

Det finnes fremdeles ledige billetter for årets konferanse. Er du interessert i de blå næringene og vil være med i utviklingen av områdene i nord, er dette den rette anledningen. 

Grønn industripark i verdensklasse

Mo industripark er en av Norges største industriparker, og markedsdirektør Jan Gabor er ikke i tvil om at fremtiden er bærekraftig. Han vil selv være på Nord-konferansen og snakke om deres nyeste prosjekt.

– Vi har kjøpt et område på 130 mål i Nesna industripark ved Mo i Rana. Dette er helt klart en fantastisk mulighet, spesielt rettet mot maritim sektor, olje- og gass og havindustrien, sier Gabor.

Videre kan han fortelle at effektiviteten på tvers av næringene har kommet langt. Blant annet koblingen av landbaserte næringer til havet i et sirkulært økonomiperspektiv.

Et eksempel på dette er å produsere fiskefôr ved bruk av Co2.

– En slik fabrikk har vi plass til! tilføyer han.

Celsa Armeringsstål AS er lokalisert i Mo Industripark og er et av verdens reneste skrapstålverk. I Nesna Industripark ser vi på muligheten for å resirkulere skip og oljerigger og levere skrapstål til Celsa.

– Det kan bli verdens mest miljøvennlige anlegg, sier han.

Mulighetene er mange og Gabor vil dra lærdom fra andre aktører med samme interesser. Han innrømmer at det blir ekstra spennende å se hvor langt de ulike aktørene har kommet med å skape et konkret samarbeid om nye løsninger.

Jan Gabor er markedsdirektør i Mo Industripark AS. Han vil være tilstede under konferansen og skal snakke om hvordan man kan utvikle nye løsninger på tvers av bedrifter. Foto: Mo industripark / mip.no.

– Nord-konferansen er et sted hvor man kan møte mange på kort tid og sammen skape verdifulle samarbeid, sier han fornøyd.

Etter to dager med foredrag, gode samtaler og kunnskapsdeling i fantastiske naturomgivelser i hjertet av Harstad, vil konferansen oppsummeres av Sigrid Ina Simonsen, fylkesråd for kultur og næring i Troms Fylkeskommune.

Avslutningssesjonen vil omhandle tro på industriens evne og vilje til å bruke bærekraft som konkurransefortrinn, og jobbe sammen for å nå FNs bærekraftsmål.

Er du interessert i de blå næringene? Da er dette en konferanse du ikke vil gå glipp av! Skap gode samarbeid på tvers av industrier og del dine problemstillinger med andre like hoder.

Sikre dine billetter for Nord-konferansen 2019.