Da Jotun lanserte NonStop Supreme på markedet i 2015 var det til stor begeistring fra både presse og publikum.

– I en stadig travlere hverdag er det avgjørende for båteiere å få så mange gode stunder ut av sesongen som mulig, forteller markedssjef Caroline Skaalvold Engstrøm i Jotun.

– Ved å slippe å stoffe båten hvert år oppfyller vi et sterkt ønske til veldig mange båteiere rundt om i Norge. Nå kan de heller bruke tiden sin på havet istedenfor å stoffe båten.

Jotun er i dag landets ledende malingsprodusent, og har siden oppstart i 1926 vært sterkt assosiert med kvalitet og holdbarhet blant nordmenn.

– Når vi snakker med forbrukere kommer kvalitet høyt på listen over ord de assosierer med Jotun, forteller Engstrøm.

– Denne tilliten står alltid i høysetet for oss, noe som reflekteres både i produktene vi tilbyr og testene de har vunnet.

Enkelt å bytte

Også båteiere er blitt vant til å forvente det beste fra Jotun. Selskapets sortiment dekker alt fra bunnstoff og lakker til pleieprodukter for gelcoat, teak, rustfritt stål og tekstil – det meste utviklet, testet og laget i Sandefjord.

Jotuns NonStop Supreme føyer seg inn under kategorien «selvpolerende» bunnstoff. Et selvpolerende bunnstoff danner en aktiv overflate på skroget – denne fornyes kontinuerlig mens tiden går.

Produktet er basert på Jotuns unike bindemiddelsystem, og er oppgradert med en innovativ biocidpakke som sikrer meget god beskyttelse mot begroing, med ekstra beskyttelse mot rur og blåskjell.

– Bindemiddelet i NonStop Supreme er både utviklet og produsert av Jotun og brukes kun i våre egne produkter, forklarer Engstrøm.

NonStop Supreme påføres enkelt, og kan brukes direkte på de aller fleste andre selvpolerende bunnstoff. At det også kommer i en helt kritthvit farge er et stort pluss for mange, forteller Engstrøm.

– Hvitheten er noe vi ser mange båteiere er svært opptatt av. Ofte opplever man at de hvite bunnstoffene som har vært på markedet hittil enten ikke har levert på farge eller på beskyttelse. For oss har det vært ekstremt viktig å tilfredstille begge behov, sier hun.

Bedre kvalitet = mindre jobb

Siden lanseringen i 2015 er NonStop Supreme blitt hyllet som en av markedets beste og mest holdbare alternativer for de fleste båttyper. En test gjennomført av Seilmagasinet i 2017 konkluderte med at Jotuns løfte om to sesongers holdbarhet ble innfridd.

– Vi kan si at dette bunnstoffet er det beste middelet mot groe under båten vi noen gang har testet, sto det i artikkelen.

Ved å kun påføre bunnstoff annethvert år vil det i tillegg bygge seg opp mindre malingsfilm på skroget. Med andre ord vil det ta betydelig lenger tid før undersiden av båten må pusses ned, en arbeidskrevende prosess mange eiere gruer seg til.

I mellomtiden kan du nyte mange år med vakkert og friksjonsfritt skrog, som gir vesentlig bedre prestasjon på vannet.

– Prestasjon er noe av det viktigste vi snakker med forbrukere om, sier Engstrøm.

– Det er gjort veldig mange tester på hvordan et skrog påvirkes av groe og skjell, som viser at drivstofforbruk kan øke med hele 25 prosent – samtidig som CO2-utslippet også øker tilsvarende. Er du en ivrig båteier blir det mange tusenlapper på bare en sesong.

Sparer ved å velge premium

Det finnes også penger å spare på å forlenge tidsintervallet mellom stoffing av båten.

Slipper du å ta opp båten på land hvert år slipper du også mange tilleggsutgifter knyttet til løftet, fra kranleie til krybbe til høytrykkspyler, utstyr for påføring og sjøsetting når jobben er gjort.

Legger du noen ekstra kroner i godt bunnstoff er det med andre ord penger å spare på lang sikt.

Uten jevnlig påføring av bunnstoff vil båtskroget ditt danne grobunn for alskens vekster, som kan føre til både slitasje, dårligere prestasjon på vannet og høyere forbruk av drivstoff.

Med Jotuns «Supreme»-versjon av den allerede prisbelønte NonStop-serien med bunnstoff kan båten holde seg på vannet i inntil 24 måneder* uten behov for fornyelse eller vedlikehold. Bedre – og enklere – blir det ikke!

*forutsetter to strøk ved første påføring